Drágul vagy olcsóbb lesz? Kiderült, változik-e húsvétig a tojás ára

MTI   
  Megosztom
Drágul vagy olcsóbb lesz? Kiderült, változik-e húsvétig a tojás ára

A húsvét előtti időszakban történik az éves tojáseladás 10 százaléka, ami számszerűsítve 270 millió tojást jelent. Ugyanakkor a piacon nagy átrendeződés figyelhető meg: a kiskereskedelmi igények növekedtek, de minimálisra csökkent az üzemi konyhák, menzák és szállodák vásárlási igénye.

Húsvétig már nem változik a tojás ára a koronavírus okozta helyzet miatt - közölte a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában. Szép Imre szerint a tojásellátás Magyarországon kiegyensúlyozott, és az is marad.

Túlkínálat nincs, a kereslet és a kínálat egyensúlyban van a piacon, mondta.

A Magyarországon pár hete újból megjelent madárinfluenzával kapcsolatban a tojásellátás csökkenésétől nem kell tartani, mert a magyarországi tojóállomány nagy részét zárt helyeken tartják. A tojás ára a pánikvásárlás mellett is maximum 2-3 forintot emelkedtek az utóbbi hetekben, tette hozzá a szövetség elnöke.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tojás

tojásár

ár

tojásszövetség

húsvét