Koronavírus: a győri polgármester is elkapta a fertőzést

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: a győri polgármester is elkapta a fertőzést

Dézsi Csaba Andrásnál a második teszt mutatta ki a betegséget, azután, hogy kiderült: a város jegyzője, Lipovits Szilárd is megbetegedett. A polgármester házi karanténba vonult.

Pozitív lett a második koronavírustesztje Győr polgármesterének, aki ezt szerda este közölte. Tünetei nincsenek, házi karanténba vonult. Dézsi Csaba András azután végeztette el a két tesztet önköltségen egy magánlaborban, hogy kiderült, a város jegyzőjének, Lipovits Szilárdnak pozitív eredményt mutatott a koronavírustesztje. A jegyzőnek

A polgármester közleményében azt írta, az első teszt, amelyet március 27-én, pénteken végeztek el, negatív lett.

Tünetei továbbra sincsenek, de a szükséges intézkedéseket azonnal megtette: az eredményről tájékoztatta háziorvosát és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonul.

"A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább" - írta, hozzátéve: a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy az alpolgármesternek, Radnóti Ákosnak és Hajtó Péter önkormányzati képviselőnek is pozitív lett a tesztje. A polgármesterhez hasonlóan nincsenek tüneteik és a következő két hétben házi karanténban dolgoznak tovább.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

győr

polgármester

dézsi csaba andrás