Madárinfluenza: szigorú feltételekkel, de vághatnak baromfit az érintett területekről

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Madárinfluenza: szigorú feltételekkel, de vághatnak baromfit az érintett területekről

A Nébih összefoglalta a vágóhídi beszállítás feltételeit, és a vágóhidak kijelölésére vonatkozó eljárásrendet is a honlapján. Ismertették a szigorú szabályokat is.

Madárinfluenza miatt korlátozás alatt álló területről csak szigorú szabályokkal fogadhatnak baromfit azonnali vágásra a vágóhidak, és a húsértékesítésre is rendkívüli előírások érvényesek - derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján szerdán közzétett tájékoztatóból.

A korlátozás alatt álló területről származó állatok levágása kizárólag az Országos Járványvédelmi Központ által erre a célra kijelölt vágóhídon történhet. A szabályok alapján

Madárinfluenza miatt korlátozás álló területekről csak Magyarországon forgalmazható friss baromfihús, és ezek csomagolásán különleges azonosítót kell elhelyezni. A hőkezelt készítmények szabadon forgalmazhatók.

A Nébih összefoglalta a vágóhídi beszállítás feltételeit, és a vágóhidak kijelölésére vonatkozó eljárásrendet is a honlapján, bővebben itt lehet olvasni róla.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madárinfluenza

vágóhíd

nébih

korlátozás