Birkák legelnek a szegedi fürdőben: így spórol a járvány miatt bezárt intézmény + VIDEÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Birkák legelnek a szegedi fürdőben: így spórol a járvány miatt bezárt intézmény + VIDEÓ

Nemcsak a koronavírus-járvány miatt bezárt fürdőt viselte meg az aktuális helyzet, hanem a terület parkosításáért felelős cég is nehéz szituációba került. Nem volt, aki ellássa a fű ápolásával kapcsolatos feladatokat, ezért birkákat vásároltak, akik természetes módon igazítják a pázsitot méretre. Videón a fürdőben szabadon sétáló birkák.

Miután a koronavírus-járvány miatt bezárt a fürdő a parkosításért felelős cég is nehéz helyzetbe került, ezért választották a "biofűnyírókat" megoldásként. Nem volt, aki gondozza a füvet, így birkákat vásároltak - derül ki az RTL híradójából.

A híradó egyik nézője készített videót a területen szabadon mászkáló birkákról és a birkatrágyás járdákról. A híradó forgatásának időpontjában már villanypásztor őrizte a birkákat és a szegedi fürdő igazgatója számolt be az aktuális helyzetről.

Elmondta, hogy a birkák nagyon jól érzik magukat és az ürüléktől pedig nem kell tartani, mivel az egészségre nem káros. A XIX. században például orvosság is készült belőle.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szeged

fürdő

fürdőhely

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány