Akár nyolc órára is áram nélkül maradhatnak: ezekben a városokban lesz áramszünet

HelloVidék   
  Megosztom
Akár nyolc órára is áram nélkül maradhatnak: ezekben a városokban lesz áramszünet

Sokan tartózkodnak otthon, ezért kiemelten fontos lehet tudni, hogy mikor és hol számíthatunk áramszünetre. A szolgáltató keresője és válaszai alapján kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében hol lesz a legtöbbször áramszünet, valamint milyen hosszú ideig - írja a kisalfold.hu.

Mivel a járvány idején sok család tartózkodik otthon és töltötte fel hűtőjét élelmiszerekkel, ezért a portál utánajárt mikor kell készülni áramszünetre Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében. Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. regionális kommunikációs szakreferense válaszában elmondta, hogy a kialakult helyzet miatt törekednek rá, hogy minél kevesebb és csak a legszükségesebb munkákat végezzék el, ám kiemelten fontos most is hogy az áramellátás biztonságát garantálják.

A szolgáltató honlapján már elérhető egy térkép, amelyen különböző helyszínekre keresve az el nem halasztott munkák miatt bekövetkező áramszüneteket lehet lekérdezni pontos dátumokkal és címekkel. A portál keresése alapján Győr-Moson-Sopron megyét és Komárom-Esztergom nagyobb városait vizsgálva, Győrben 13, Sopronban 4, Mosonmagyaróváron 20 áramszünettel kell számolni május végéig, de a legtöbb áramszünet ebben az időszakban nem a három nagy városban, hanem Fertődön (24) lesz. Ezen kívül Kapuváron 7, Csornán 2, Jánossomorján 4, Fertőszentmiklóson 1 alkalommal számíthatnak áramszünetre a lakók. Téten, Pannonhalmán, Lébényben és Beleden viszont nem kell tartani ettől egészen nyár elejéig. atán, Kisbéren, Bábolnán szintén lefújták a korszerűsítéseket, míg Komáromban három „irányított” áramkimaradás lesz.

Varga Ivett elmondta, hogy a szolgáltató munkatársai az elkövetkezendő időszakban kiemelten ügyelnek arra, hogy minél gyorsabban hajtsák végre a szükséges munkákat és minél hamarabb visszakapcsolják az áramot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

áram

áramszünet

győr-moson-sopron megye