Koronavírus: gócponttá válhat a főváros, egyre nagyobb veszélyben van mindenki

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: gócponttá válhat a főváros, egyre nagyobb veszélyben van mindenki

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta: gyászos nap volt a tegnapi. Az elmúlt 24 órában ugyanis 9-en haltak meg, így már 47 embert tartanak számon, akik a vírussal összefüggésben haltak meg.

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély, hogy bárki megfertőződjön.

Ismét felhívta a figyelmet a szociális intézmények dolgozóinak, fenntartóinak felelősségére, és kérte a szigorított korlátozások fokozott betartását.

Emellett 817-re emelkedett a fertőzöttek száma.

A fertőzöttek több mint 40 százaléka budapesti. Az agglomerációval együtt nézve a fertőzöttek több mint 60 százaléka ebben a térségben van.

Az is kiderült, hogy az egyik elhunyt egy idősotthon lakója.

Szó volt arról is, hogy meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma.

- ezt az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa, Kiss Róbert jelentette be. Készletfelméréseik alapján kedden kilenc kórházba szállítanak egyéni védőfelszereléseket, köztük sebészeti és speciális orvosi maszkokat, védőruhát, arcvédő pajzsokat, védőszemüvegeket.

Jelentős forrásokat különített el a kormány a járvány elleni védekezésre, a védekezési alapba 663 milliárd forint értékű kezdő pénzügyi keretet különítettek el, emellett létrejött az Európai Unióból érkező járvány elleni támogatások alapja is. Kiss Róbert elmondta, hogy a kórházparancsnokok továbbra is ellátják a kijelölt 108 kórházban feladataikat.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

gócpont

budapest

operatív törzs

müller cecília

országos tisztifőorvos

sajtótájékoztató