Durva korlátozásokat vezetett be a Tesco: erre készülj, ha vásárolni indulnál

HelloVidék   
  Megosztom
Durva korlátozásokat vezetett be a Tesco: erre készülj, ha vásárolni indulnál

A Tesco újabb intézkedést vezetett be a koronavírus-fertőzés miatt, a vásárlók és a munkavállalók védelme érdekében. Az áruházakban mostantól csak meghatározott létszámú vásárló tartózkodhat - írja az Index.

A portál információi szerint a cég a koronavírus-fertőzés miatt több intézkedést is bevezetett, melyeknek célja a vásárló és munkavállalók védelme. Mint írják, az egyes áruházakban már mai is működő intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó.

A Tesco az utóbbi időszakban a koronavírus-fertőzés miatt már több intézkedést is bevezetett, melyeknek célja a vásárlók és a munkavállalók védelme. Most újabb intézkedést rendeltek el ennek érdekében: csütörtöktől az áruházakban egy időben csal előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat.

Ez a létszám az eltérő méretű áruházak miatt változó. A vásárlószámot egy applikáció segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai követik és ellenőrzik. A vásárlók a gyógyszertárakhoz és a postákhoz hasonlóan az épületen kívül fognak sorban állni a biztonságos távolság betartásával.

A több bejárattal rendelkező áruházaknál csak egy lesz használható, így a belső üzletsorran rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a meghatározó. Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

tesco