Vajon lesz áremelés? Így reagálhatnak a különadókra az élelmiszerláncok

HelloVidék   
  Megosztom
Vajon lesz áremelés? Így reagálhatnak a különadókra az élelmiszerláncok

A kereskedelemnek és a bankoknak a közvetlen egészségügyi kiadásokhoz kell hozzájárulniuk, az úgynevezett kiskereskedelmi különadó összege 36 milliárd forint.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György az Inforádiónak nyilatkozott arról, hogy előreláthatóan a multinacionális áruházláncok hogyan fogják teljesíteni a válságkezelési hozzájárulást. A szakember szerint áremelésre nem kell számítani, a cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót.

"A kormány legfrissebb rendelete három alapot hoz létre a járvány elleni védekezéshez. Az első kifejezetten egészségügyi célzatú, a második a gazdaság javítását célozza, a harmadik a lehetséges uniós források kezelésére irányul", magyarázta Vámos György. Azt is mondta, hogy a kereskedelemnek és a bankoknak a közvetlen egészségügyi kiadásokhoz kell hozzájárulniuk,

Szerinte az érintettek még úgy is vállalják a különadó befizetését, hogy számos költség őket is terjeli a járvány miatt. Többek között plexi védőfalakat tesznek a pénztárakhoz, új munkaerőt kellett bevonni és túlórapénzeket kell fizetni, illetve számtalan eszközt kell nekik is beszerezni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban.

Vámos kizártnak tartja, hogy az árakban érvényesítenék költségeiket a boltok, szerinte belső költségek átcsoportosítása jöhet csak szóba.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszerlánc

különadó

országos kereskedelmi szövetség