Vajon lesz áremelés? Így reagálhatnak a különadókra az élelmiszerláncok

HelloVidék   
  Megosztom
Vajon lesz áremelés? Így reagálhatnak a különadókra az élelmiszerláncok

A kereskedelemnek és a bankoknak a közvetlen egészségügyi kiadásokhoz kell hozzájárulniuk, az úgynevezett kiskereskedelmi különadó összege 36 milliárd forint.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György az Inforádiónak nyilatkozott arról, hogy előreláthatóan a multinacionális áruházláncok hogyan fogják teljesíteni a válságkezelési hozzájárulást. A szakember szerint áremelésre nem kell számítani, a cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót.

"A kormány legfrissebb rendelete három alapot hoz létre a járvány elleni védekezéshez. Az első kifejezetten egészségügyi célzatú, a második a gazdaság javítását célozza, a harmadik a lehetséges uniós források kezelésére irányul", magyarázta Vámos György. Azt is mondta, hogy a kereskedelemnek és a bankoknak a közvetlen egészségügyi kiadásokhoz kell hozzájárulniuk,

Szerinte az érintettek még úgy is vállalják a különadó befizetését, hogy számos költség őket is terjeli a járvány miatt. Többek között plexi védőfalakat tesznek a pénztárakhoz, új munkaerőt kellett bevonni és túlórapénzeket kell fizetni, illetve számtalan eszközt kell nekik is beszerezni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban.

Vámos kizártnak tartja, hogy az árakban érvényesítenék költségeiket a boltok, szerinte belső költségek átcsoportosítása jöhet csak szóba.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszerlánc

különadó

országos kereskedelmi szövetség