Koronavírus: Orbán Viktor Magyarországon még nem látja a fényt az alagút végén

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: Orbán Viktor Magyarországon még nem látja a fényt az alagút végén

A miniszterelnök az ország szempontjából Ausztriát laboratóriumnak nevezte, mert ott minden hamarabb történik meg, mint Magyarországon. Azt is mondta, hogy a nagy terhelés alatt 7500-8000 intenzív ágyra és lélegeztető készülékre lesz szükség, normálisan 2000 ilyen készülék van itthon.

A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez működik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott nagypénteki interjúban.

A kijárási korlátozás határozatlan időre történő meghosszabbításáról a kormányfő azt közölte:

Ezért határoztak a kijárási korlátozások fenntartásáról úgy, hogy közben lehetőséget adnak a polgármestereknek, hogy ha helyben indokolt, további szigorításokat tehessenek.

A járványról szólva arról is beszélt, látja, hogy vannak olyan országok, amelyek már "kifelé kandikálnak", ő viszont Magyarországon még nem látja "a fényt az alagút végén".

Ezért figyelik, hogy az osztrákoknak milyen lépés vált be és melyik nem, és ezek értékelése után szabad itt esetleg hasonló járványügyi intézkedéseket hozni.

Azt is mondta, hogy a nagy terhelés alatt 7500-8000 intenzív ágyra és lélegeztető készülékre lesz szükség, normálisan 2000 ilyen készülék van az országban. Ezt kell felfuttatni, és személyzetet is biztosítani, akik tudják ezt kezelni. Orbán Viktor hozzátette, hogy szerinte az egészségügyi dolgozók, orvosok és ápolók 20 százaléka fog megfertőződni.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

orbán viktor