Lebukott az országban működő vidéki bűnbanda: több ezer méter kábelt loptak

HelloVidék   
  Megosztom
Lebukott az országban működő vidéki bűnbanda: több ezer méter kábelt loptak

Több ezer méternyi kábelt lopott el országszerte három jászkiséri férfi, amelyeket egy szentmártonkátai társuknak adtak tovább, aki értékesítette a vezetékeket - írja a police.hu.

Országszerte több ezer méternyi kábelt lopott el három jászkiséri férfi. A vezetékeket egy szentmártonkátai társuknak adták tovább, aki eladta azokat. A rendőrség a csoport tagjai ellen indított büntetőeljárás iratait továbbította az ügyészségre.

Hat megyében követett el lopásokat a gyanú szerint az a három férfi, akiknek az ügyét a Békés megyei rendőrség továbbította az ügyészségre. A tolvajok 2019 januárja és májusa között országszerte követtek el bűncselekményeket, különböző helyekről loptak kábeleket.

Előfordult olyan is, amikor egy-egy utcaszakasz szerelőaknájába másztak le, majd a bekötési pontoknál elvágták és kihúzták az ott futó rézkábelt. Hasonló módon loptak vezetékeket a Tolna megyei Bátaszéken, Dunaföldváron és Pakson, a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön, a Békés megyei Mezőkovácsházán, a Csongrád megyei Makón, a Hajdú-Bihar megyei Debrecenben, és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn, valamint egy Debrecenben történt lopás kísérlettel is gyanúsíthatóak.

A Hajdú-Bihar megyei megyeszékhelyen egy elosztószekrényből próbáltak meg lopni, de nem sikerült nekik, azonban a rongálással több ezer forint kárt okoztak a szolgáltatónak. Az ellopott kábeleket egy szentmártonkátai férfinak adták tovább, aki átvette és értékesítette a fémeket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a három jászkiséri férfit lopás bűntett és lopás bűntett kísérlet, míg a szentmártonkátai férfit orgazdaság bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozást követően az ügy iratait 2020. április 9-én átadta az ügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bűnügy

lopás

békés megye