Hatalmas tömeg a Balatonon: több száz embert kellett hazazavarni

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas tömeg a Balatonon: több száz embert kellett hazazavarni

A Balaton több településén rendeltek el szigorításokat a koronavírus-járvány miatt a húsvéti időszakra. Lezárták a látványosságokat, strandokat, parkolókat, ám sok esetben ez nem volt elég, hiszen így is több száz embert kellett elküldeni a területekről.

A kijárási korlátozás mellett számos balatoni településen rendeltek el a húsvéti időszakra szigorítást. Több településen zárták le a látványosságokat, strandokat, parkolókat, ám sok esetben ez sem volt elég: tömegek érkeztek a tópartra. Balatonlellén és Balatonbogláron több száz főt kellett elküldeni az elmúlt két napban.

A Balatonlellei Polgárőrség Facebook oldalán számolt be a hétvégi tapasztalatokról. Leírták, hogy ekkora vendégsereg az elmúlt évtizedekben sem volt ebben az időszakban.

Jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan

-fogalmaztak.

Hangsúlyozták, hogy Balatonlellén egy-két esetben fordult elő, hogy letépték a szalagokat és tiltott területen tartózkodtak, de helyiekkel nem találkoztak. A megkérdezettek egy része más településról érkezett parti sétára. A polgárőrök beszámolója szerint Balatonbogláron már sokkal rosszabb volt a helyzet. Az egyik strandot kiürítették, majd ugyanazzal a családdal találkoztak a másodikon és a harmadikon is.

Kérdésünkre, hogy nem egyértelmű a rendelkezés, vagy mi az oka a viselkedésüknek a következő választ kaptuk:
“Lejöttünk pihenni a családdal és nem képzelik, hogy otthon fogunk ülni és nem megyünk ki a partra!?”

-írják.

Végül a család elhagyta a területet. A két településen naponta több száz főt kellett a területek elhagyására kérni. Két autóval 4 fő járta folyamatosan a területeket és rajtuk kívül további egy autó 2 fővel állt készenlétben, mely kettő esetben kellett besegítsen.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

kijárási korlátozás

szabályszegés