Döntöttek a vizsgákról: így alakul az idei érettségi

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek a vizsgákról: így alakul az idei érettségi

Döntöttek az érettségi vizsgákról, ami alapján kizárólag azok tehetnek vizsgát, akiknek idén kellene, tehár előrehozott érettségire most nem lesz lehetőség. Május negyedikén kezdődik az érettségi és kizárólag írásbeli vizsgákat tartanak - írja a Pénzcentrum.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón ismertette a kormány legújabb döntéseit. Összesen 113 ezren jelentkeztek idén érettségire, de a kormány úgy döntött, hogy kizárólag azok tehetnek idén érettségit, akiknek idén kell. Tehát előrehozott érettségire nincs lehetőség, így mintegy 83 ezer érettségizővel kell számolni - írja a Pénzcentrum.

Az érettségik május 4-én kezdődnek meg, két hét kell a lebonyolítására. A vizsgázók száma egy teremben nem haladhatja meg a tíz főt, 1,5 méteres távolságot itt is be kell tartani.

Senkinek sem kötelező érettségit tenni, ha valaki úgy dönt, hogy nem szeretne érettségizni, annak ősszel lesz erre lehetősége

- mondta a miniszter.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

érettségi

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

oktatás

vizsga