Kiderült: ennyi ágyat készítenek fel megyénként a koronavírus-járványra

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ennyi ágyat készítenek fel megyénként a koronavírus-járványra

Április 19-ig a kórházaknak 50 százalékos ágykapacitást kell előkészíteniük, amelyet majd hatvanra növelnek, amely összesen 35900 ágyat jelent. Azonban kiderült az is, hogy megyénként milyen számokkal kell kalkulálnia az intézményeknek és, hogy megyén belül van lehetőségük az átcsoportosításra - írja a koronavirus.gov.hu.

A koronavirus.gov.hu oldal megyénkénti bontásban is közli, hogy hány ágyat kell felkészíteni a koronavírusos betegek ellátására. Az információs oldal szerint a napi adatokból is látható, hogy egyre több a fertőzött, beteg Magyarországon is és a járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eleme, hogy a kórházak az egész országban felkészüljenek a tömeges megbetegedésekre.

Több ágyat kell felszabadítani arra az esetre, ha tömegével kell majd ellátni betegeket a kórházban

- írja az oldal.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy vannak országok, városok, ahol a tömeges megbetegedés miatt hirtelen szakadt rá a kórházakra több száz, ezer beteg ellátása és nem jut nekik ágy, megfelelő kórházi ellátás. Az oldalon hangsúlyozzák, hogy ezt a helyzetet szeretnék elkerülni, amikor a kórházakat felkészítik a legrosszabb forgatókönyvre, ám bíznak benne, hogy nem lesz ennyi kórházi ágyra szükség és nem lesz ennyi beteg, de ez nem zárható ki a járvány európai terjedésének dinamikáját nézve.

Az április 19-ig biztosítandó 50%-os ágykapacitás összesen 32.900 ágyat jelent, a következő ütemben tervezett 60%-os ágykapacitás összesen 39.500 ágyat jelent, amelyeket koronavírusos betegek ápolására kell biztosítani szükség esetén

- írják.

Ezen a héten, április 19-ig a kórházaknak 50 százalékos ágykapacitást kell előkészíteni, a következő ütemben pedig ezt 60 százalékra kell majd növelni, vagyis 100 ágyból 60 ágynak kell majd készen állnia koronavírusos betegek ellátására. A kórházak megkapták az intézményre vonatkozó megcélzott ágyszámot, ám a megyékre előírt ágykapacitást megtartva a kórházaknak megyén belül lehetőségük van egymás közötti átcsoportosításra.

Mindez tehát nem jelenti azt, hogy az összes egyéb beteget hazaküldenék a kórházakból. Arról, hogy melyik beteget lehet hazaküldeni és melyiket nem, a kezelő orvos illetve orvosi konzílium dönt szakmai protokoll szerint

- fogalmaznak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány