Terjedhet ivóvízzel a koronavírus? Kiderült az igazság

MTI   
  Megosztom
Terjedhet ivóvízzel a koronavírus? Kiderült az igazság

A Magyar Víziközmű Szövetség folyamatosan egyeztet a többi Európában működő szövetséggel, ezért meg tudják erősíteni a WHO és az ENSZ által kiadott tájékoztatást. Az ivóvíz nem terjeszti a Covid-19 vírust.

Kiváló minőségű a csapvíz Magyarországon, annak köszönhetően, hogy a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Nagy Edit, a a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára a közleményben hangsúlyozta, hogy folyamatosan egyeztetnek a többi Európában működő szakmai szövetséggel, ezért meg tudják erősíteni a WHO és az ENSZ által kiadott tájékoztatást, amely kimondja, hogy

Ugyanakkor megjegyezte, hogy bár az utóbbi napokban több hír is szárnyra kapott arról, hogy holland intézetek kimutatták az új koronavírus genetikai anyagát nyers szennyvízben, fontos tisztázni, hogy a vizsgálat nem azonosított semmilyen élő vagy fertőző vírust, csupán annak egy alkotórészét találták meg. Ezért a rendelkezésre álló információk azt mutatják, hogy a szennyvízzel dolgozók megfelelően védettek a vírussal szemben, ha betartják azokat a munkaegészségügyi és biztonsági óvintézkedéseket, amelyek eddig is elő voltak írva számukra. Példaként említik a közleményben a maszk, a kesztyű és a védőruha viselését.

Magyarországon az ivóvízbázisok többsége védett, az ivóvízhálózat egy teljesen zárt, nyomás alatt működő rendszer, amelybe kívülről semmi nem jut be és emberrel semmiképp sem kerülhet kontaktba. Hangsúlyozzák, hogy az ivóvíz-szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás biztonsága folyamatosan fenntartott Magyarországon, az ország településeinek közel 100 százaléka el van látva vezetékes ivóvízzel.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

víz

szennyvíz

ivóvíz

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány