Koronavírus: kiderült, mikorra várják a járvány tetőzését itthon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Koronavírus: kiderült, mikorra várják a járvány tetőzését itthon

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília azt mondta, erre készül fel az egészségügyi rendszer technikailag is. Zajlik az egészségügyi dolgozók távoktatása.

Az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a járványhelyzet hétfő reggeli adatait: eszerint újabb 68 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amivel 1984 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Jelenleg 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az is kiderült, hogy 10 idős, krónikus beteg hunyt el, így 199 főre emelkedett a koronavírus hazai áldozatainak száma.

Müller Cecília azt mondta,

Hozzátette: zajlik az egészségügyi dolgozók távoktatása. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a tetőzés azt jelenti, egyfajta plató keletkezik, vagyis több napig ugyanannyi megbetegedésszámot regisztrálnak majd, mint a korábbi időben, írja az Index. Azt ugyanakkor nem tudják megmondani, hogy a várt plató meddig tart majd.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs

országos tisztifőorvos