Koronavírus: megerősítették a magyar erőművek biztonsági védelmét

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: megerősítették a magyar erőművek biztonsági védelmét

Az MVM-csoport dolgozóinak mintegy hatvan százaléka otthoni munkavégzésre állt át. Az energetikai holding az elmúlt időszakban közel 150 ezer védőeszközt szereztek be a dolgozóknak, egyebek közt szem- és légzésvédőket, illetve kézfertőtlenítőket.

A korábbinál is szigorúbb beléptetést, illetve megerősített biztonsági védelmet rendelt el az ország villamosenergia-ellátásának háromnegyedét biztosító erőműveiben az MVM-csoport az elmúlt hetekben, írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A magyar gazdaság számára az energiatermelést és a műszaki szolgáltatásokat az MVM-csoport ötvennél is több tagvállalata biztosítja mintegy 15 ezer munkatárssal.

A vállalatcsoportnál a lapot arról tájékoztatták, hogy az elmúlt időszakban közel 150 ezer védőeszközt szereztek be a dolgozók számára, egyebek közt szem- és légzésvédőket, illetve kézfertőtlenítőket.

Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az MVM-csoport, a magyar kormány intézkedéseivel összhangban, fokozatosan hozza meg azokat a döntéseit, amelyekkel még a mostani, kritikus időszakban is fenntartható az ellátás. A csoport már március elején meghozta a rendkívüli intézkedéseket, és minden évben teszteli, modellezi a lehetséges krízishelyzeteket. A most kialakult pandémiás állapotot ezért gyorsan és hatékonyan tudta kezelni.

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. a kritikus infrastruktúrának számító nagyfeszültségű hálózatot felügyeli és működteti, valamint összehangolja a magyar rendszer működését a szomszédos hálózatokkal. A társaságnál a kritikus munkakörökben, a központi vezénylőben, a távvezetékek üzemeltetésében, valamint az alállomásokon szolgálatot teljesítő, speciális szakértelmű munkatársaknak egyedi munkamenetet és egészségvédelmi programot dolgoztak ki.

és minden olyan feladatot, amely nem feltétlenül szükséges az atomerőművi blokkok biztonságának fenntartásához, illetve a folyamatos üzem kiszolgálásához, későbbre ütemeztek át.

A villamosenergia-nagykereskedő MVM Partner Zrt. a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett folyamatos munkarenddel biztosítja a termelés és a fogyasztás egyensúlyát.

A Nemzeti Közművek (NKM) az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából személyes ügyfélszolgálati irodáit további rendelkezésig zárva tartja, az ügyfelek addig az online és a digitális megoldásokat vehetik igénybe. A cég április 2. és július 2. között új kampánnyal hívja fel az ügyfelek figyelmét az elektronikus számla előnyeire.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

mvm

erőmű

óvintézkedés