Operatív törzs: vidéken kevésbé tartották be a korlátozásokat, mint Budapesten

MTI   
  Megosztom
Operatív törzs: vidéken kevésbé tartották be a korlátozásokat, mint Budapesten

A hétköznapokhoz képest a hétvégéken többen szegik meg a kijárási korlátozást, de ez alkalommal a fővárosban nem kellett intézkedniük a rendőröknek. Az ország más részein azonban igen.

Budapesten jobban betartották a kijárási korlátozás szabályait az elmúlt hétvégén, mint máshol az országban, közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa, Kiss Róbert a hétfői online sajtótájékoztatón. A hétvégén országosan 3945 szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök, ezzel 26 316-ra nőtt az intézkedések száma a kijárási korlátozások bevezetése óta. Az elmúlt 24 órában 1738 szabályszegés történt: 816 esetben figyelmeztetett a rendőrség, 521 helyszíni bírságot szabott ki, és 401 feljelentést tett emiatt.

A hétköznapokhoz képest a hétvégéken többen szegik meg a kijárási korlátozást, de ez alkalommal Budapesten nem kellett intézkedniük a rendőröknek.

Kiss Róbert tájékoztatása szerint vasárnap két teherszállító járat - egy Sanghajból és egy Szöulból - szállított 22 tonnányi egyéni védőfelszerelést Magyarországra.

Folytatódik a korábbi tendencia, egyre kevesebbet rendelnek el, így egyre kevesebben - most 11 240-en - vannak hatósági házi karanténban, amelyet eddig 252 576 esetben ellenőriztek - ismertette.
Eddig 247 ember ellen indult büntetőeljárás, 61 esetben rémhírterjesztés, 26-ban közveszéllyel fenyegetés, 72-ben csalás, 13-ban pedig járványügyi szabályszegés miatt, és 49 embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A határforgalomról annyit mondott, hogy Csanádpalotánál van kisebb fennakadás a belépő teherforgalomban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs

kijárási korlátozás

szabályszegés