Balesetveszélyes létrákat vizsgáltak: ezek a termékek buktak el a teszten

HelloVidék   
  Megosztom
Balesetveszélyes létrákat vizsgáltak: ezek a termékek buktak el a teszten

Húsz zsámolyt, fellépőt és létrát vizsgáltak, amelyek közül volt, amiről megállapították, hogy használatuk sérülési kockázattal járhat. A veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem kivonja a forgalomból.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat húsz zsámoly, fellépő és létra közül nyolcról állapította meg, hogy használatuk sérülési kockázattal jár. A veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem kivonja a forgalomból.

Az ITM akkreditált műszaki laboratóriuma összesen húsz termék mechanikai szilárdságát és felületi kidolgozását vizsgálta meg. Az esetleges hiányosságok a fellépő vagy zsámoly töréséhez, összeroskadásához vezethetnek, a sorjás élek bőrsérülést okozhatnak, miközben e veszélyforrások minden igyekezet és körültekintés ellenére is rejtve maradhatnak a vásárláskor. A laborvizsgálat célja az volt, hogy a nem megfelelő termékeket a fogyasztóvédelem kiszűrje a forgalomból.

A biztonságot érintő legfőbb probléma, ha a fellépő használat közben eltörik. A gyenge anyaghasználatból adódó elégtelen mechanikai stabilitásra hét terméknél derült fény. Öt fémből készült termékeknél nem fordítottak kellő gondot a megmunkáláskor keletkező élek eltávolítására.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság minden nem biztonságos termék forgalomból való kivonását elrendelte annak érdekében, hogy a problémás árucikkek lekerüljenek az üzletek polcairól.

A vizsgált létrák, fellépők és zsámolyok tételes listája és hibajegyzéke itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

létra

fellépő

veszélyes

termék

vizsgálat