Balesetveszélyes létrákat vizsgáltak: ezek a termékek buktak el a teszten

HelloVidék   
  Megosztom
Balesetveszélyes létrákat vizsgáltak: ezek a termékek buktak el a teszten

Húsz zsámolyt, fellépőt és létrát vizsgáltak, amelyek közül volt, amiről megállapították, hogy használatuk sérülési kockázattal járhat. A veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem kivonja a forgalomból.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat húsz zsámoly, fellépő és létra közül nyolcról állapította meg, hogy használatuk sérülési kockázattal jár. A veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem kivonja a forgalomból.

Az ITM akkreditált műszaki laboratóriuma összesen húsz termék mechanikai szilárdságát és felületi kidolgozását vizsgálta meg. Az esetleges hiányosságok a fellépő vagy zsámoly töréséhez, összeroskadásához vezethetnek, a sorjás élek bőrsérülést okozhatnak, miközben e veszélyforrások minden igyekezet és körültekintés ellenére is rejtve maradhatnak a vásárláskor. A laborvizsgálat célja az volt, hogy a nem megfelelő termékeket a fogyasztóvédelem kiszűrje a forgalomból.

A biztonságot érintő legfőbb probléma, ha a fellépő használat közben eltörik. A gyenge anyaghasználatból adódó elégtelen mechanikai stabilitásra hét terméknél derült fény. Öt fémből készült termékeknél nem fordítottak kellő gondot a megmunkáláskor keletkező élek eltávolítására.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság minden nem biztonságos termék forgalomból való kivonását elrendelte annak érdekében, hogy a problémás árucikkek lekerüljenek az üzletek polcairól.

A vizsgált létrák, fellépők és zsámolyok tételes listája és hibajegyzéke itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

létra

fellépő

veszélyes

termék

vizsgálat