Balesetveszélyes létrákat vizsgáltak: ezek a termékek buktak el a teszten

HelloVidék   
  Megosztom
Balesetveszélyes létrákat vizsgáltak: ezek a termékek buktak el a teszten

Húsz zsámolyt, fellépőt és létrát vizsgáltak, amelyek közül volt, amiről megállapították, hogy használatuk sérülési kockázattal járhat. A veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem kivonja a forgalomból.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat húsz zsámoly, fellépő és létra közül nyolcról állapította meg, hogy használatuk sérülési kockázattal jár. A veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem kivonja a forgalomból.

Az ITM akkreditált műszaki laboratóriuma összesen húsz termék mechanikai szilárdságát és felületi kidolgozását vizsgálta meg. Az esetleges hiányosságok a fellépő vagy zsámoly töréséhez, összeroskadásához vezethetnek, a sorjás élek bőrsérülést okozhatnak, miközben e veszélyforrások minden igyekezet és körültekintés ellenére is rejtve maradhatnak a vásárláskor. A laborvizsgálat célja az volt, hogy a nem megfelelő termékeket a fogyasztóvédelem kiszűrje a forgalomból.

A biztonságot érintő legfőbb probléma, ha a fellépő használat közben eltörik. A gyenge anyaghasználatból adódó elégtelen mechanikai stabilitásra hét terméknél derült fény. Öt fémből készült termékeknél nem fordítottak kellő gondot a megmunkáláskor keletkező élek eltávolítására.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság minden nem biztonságos termék forgalomból való kivonását elrendelte annak érdekében, hogy a problémás árucikkek lekerüljenek az üzletek polcairól.

A vizsgált létrák, fellépők és zsámolyok tételes listája és hibajegyzéke itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

létra

fellépő

veszélyes

termék

vizsgálat