Hihetetlen összefogás: értékes adománnyal segítik az időseket a kis községben

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen összefogás: értékes adománnyal segítik az időseket a kis községben

Háromszáz üveg mézet ajánlottak fel a település méhészei a hatvanöt év felettiek számára, valamint azoknak, akik idén töltik be ezt a kort. A méz segíthet az immunrendszer erősítésében ebben a nehéz időszakban. Az adományt nagy hálával fogadták a helyi idős lakosok - írka a szoljon.hu.

A portál információi szerint Kovács György kőteleki méhész ötlete alapján mintegy háromszáz üveg mézet ajánlottak fel a település méhészei a hatvanöt év felettiek számára, valamint azoknak, akik idén töltik be ezt a kort. Az ötletgazda elárulta, hogy valójában kérni sem kellett senkit, hogy vegyen részt a projektben, hiszen amikor elárulta miről van szó, mindenki azonnal igent mondott.

Jó érzés mindannyiunk számára, hogy segíthetünk

– emelte ki a méhész.

Olyan is volt, aki üvegeket ajánlott fel, amiket virágmézzel tölthetett meg a tizenöt önkéntes termelő. Az önkormányzat dolgozói és a helyi polgárőrök közreműködésével vállalták a méz kiszállítását. Az idősek nagy hálával fogadták az egészséges finomságot. Lovász Tibor polgármester szerint nagy önzetlenségre vall a felajánlás. A méz pedig segíthet az immunrendszer erősítésében, ami különösen fontos lehet ebben az időszakban.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

méhek

méhészet

méz

idősek

koronavírus