Tömeges roham indult a beragadt diplomákért: most már ehhez sem kell nyelvvizsga

HelloVidék   
  Megosztom
Tömeges roham indult a beragadt diplomákért: most már ehhez sem kell nyelvvizsga

Az egyes diplomamentő programokban végül megszerzett oklevelek mennyisége nagyjából évente újratermelődik a nyelvvizsga-követelményeket nem teljesítő hallgatókból. Ez évente több ezer beragadt diplomát jelent a pedagógiai, óvónőképző, agrár szakokon és jellemző az egészségügyi területen az ápolóképzéseknél.

Mi is megírtuk korábban, hogy április 7-én a kormány bejelentette: nyelvvizsga nélkül is kiadják a diplomákat. Ennek köszönhetően megindult a korábbi hallgatók rohama, számol be az Inforádió. A következő hetekben nagyon sok diák keresi fel az egyetemek és főiskolák tanulmányi osztályait a nyelvvizsga nélkül kiadható diplomák miatt, ezért gyorsabb lehet elektronikus formában jelentkezni az intézményeknél, nyilatkozta Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. Mint mondta, továbbra is sok hallgatót érint, hogy az egyes szakokhoz, képzésekhez előírt nyelvi követelmények miatt nem kapják kézhez a diplomájukat.

"Az egyes diplomamentő programokban végül megszerzett oklevelek mennyisége egyébként nagyjából évente újratermelődik a nyelvvizsga-követelményeket nem teljesítő hallgatókból", tette hozzá.

A Privátbankár említi körképében többek között a veszprémi Pannon Egyetemet, ahol 20 éves halmozódással 3100 diploma ragadt bent. Itt az okoz gondot, hogy

Ezért ütemezetten adják ki az okleveleket.

A cikkben megjegyzik, hogy továbbra is a magyarok beszélnek legkevésbé idegen nyelven az EU-ban. 2014-ben azt írták elő, hogy 2020-tól már a felvételihez is kötelező a középfokú nyelvvizsga, azonban ezt végül tavaly ősszel komoly viták után elvetették, most pedig úgy áll a dolog, hogy már a diplomához sem kell nyelvvizsga.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diploma

nyelvvizsga

koronavírus

koronavírus-járvány

egyetem

felsőoktatás