Koronavírus: újabb hagyományos hazai ünnep marad el

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: újabb hagyományos hazai ünnep marad el

Elmarad a hagyományos Szent-György napi kihajtási ünnep a járványhelyzet miatt a Hortobágyon, de az élet nem állt meg. Az állatok már elhagyták a téli szállásaikat és kint legelnek a pusztán és folytatódnak a fejlesztések is a területen.

Bár a Szent György-napi kihajtási ünnep a járványhelyzet miatt az idén elmarad a Hortobágyon, az állatok már elhagyták téli szállásaikat és kint legelnek a pusztán. Medgyesi Gergely Árpád a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezetője felsorolása szerint a szaporulatokkal együtt 3000 magyar szürke marha, 2800 rackajuh, a mátai méneshez tarozó 256 nóniusz ló és 200 házibivaly vette birtokba a téli bezártság után a napokban a puszta nyolcezer hektáros területét 15 legeltetési útvonalon.

Eközben számos beruházás is zajlik Hortobágyon: megújul a központi fogadótér, új látogatóközpontot és parkolókat alakítanak ki, utakat újítanak fel és árnyékolást kap a nemzetközi lovasnapoknak otthont adó mátai lovaspálya lelátója.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hortobágy

ünnep

koronavírus

elmarad