Koronavírus: újabb hagyományos hazai ünnep marad el

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: újabb hagyományos hazai ünnep marad el

Elmarad a hagyományos Szent-György napi kihajtási ünnep a járványhelyzet miatt a Hortobágyon, de az élet nem állt meg. Az állatok már elhagyták a téli szállásaikat és kint legelnek a pusztán és folytatódnak a fejlesztések is a területen.

Bár a Szent György-napi kihajtási ünnep a járványhelyzet miatt az idén elmarad a Hortobágyon, az állatok már elhagyták téli szállásaikat és kint legelnek a pusztán. Medgyesi Gergely Árpád a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezetője felsorolása szerint a szaporulatokkal együtt 3000 magyar szürke marha, 2800 rackajuh, a mátai méneshez tarozó 256 nóniusz ló és 200 házibivaly vette birtokba a téli bezártság után a napokban a puszta nyolcezer hektáros területét 15 legeltetési útvonalon.

Eközben számos beruházás is zajlik Hortobágyon: megújul a központi fogadótér, új látogatóközpontot és parkolókat alakítanak ki, utakat újítanak fel és árnyékolást kap a nemzetközi lovasnapoknak otthont adó mátai lovaspálya lelátója.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hortobágy

ünnep

koronavírus

elmarad