Megszólaltak a szakértők: a digitális oktatás nem ideiglenes megoldás?

MTI   
  Megosztom
Megszólaltak a szakértők: a digitális oktatás nem ideiglenes megoldás?

A Gyermekmentő szolgálat szerint a digitális oktatásnak köszönhetően a koronavírus-járvány után is könnyebb, hatékonyabb lehet a tanulás, így az erőfeszítések a veszélyhelyzet elmúltával sem vesznek kárba.

A digitális oktatásra való átállással a koronavírus-járvány után is könnyebb, hatékonyabb lehet a tanulás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerint. Felidézték, hogy a most zajló koronavírus-járvány nehezen megoldható kihívást hozott az oktatás számára. Ebben a helyzetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint az Európai Unió Safer Internet Programjának a konzorciumvezetője, ajánlásokkal, javaslatokkal és tanácsokkal fordult a gyermekekhez, a szülőkhöz, a tanárokhoz, az iskolákhoz és a kormányhoz.

Kiemelték egyebek között, hogy a kormány minél hamarabb kezdje el a Nemzeti Alaptanterv digitális változatának kidolgoztatását. A digitális iskolai munkarendre és a távoktatásra történt váratlan és kényszerű átállás minden résztvevő erejét és figyelmét teljeséggel igénybe veszi.

Ezek az erőfeszítések azonban a járvány elmúltával sem vesznek kárba, ezért különösen fontosak. Mindannyian legyünk tudatában, hogy ami most történik, az nem csupán a következő hetek, hanem a következő évtized iskolai oktatását is döntően befolyásolja

- hangsúlyozta a gyermekmentő szolgálat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

digitális oktatás

digitális tanrend

oktatás