A szegedi egyetem is felvette a kesztyűt: így készülnek a betegellátásra

MTI   
  Megosztom
A szegedi egyetem is felvette a kesztyűt: így készülnek a betegellátásra

Veszélyhelyzeti protokoll alapján az SZTE-n 1093, koronavírusos betegek ellátására alkalmas ágyat kell felszabadítania, melyből 364-nek lélegeztetésre is alkalmasnak kell lennie.

A Szegedi Tudományegyetem járványügyi tervében meghatározott mintegy 1100 betegágy kialakításának újabb fázisaként 118 ágyat helyeztek el az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont területén, tájékoztatott kedden a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága. A közlemény szerint veszélyhelyzeti protokoll alapján

Ehhez Szabó Gábor, a lézerközpont vezetője felajánlotta az intézet két, összesen 1400 négyzetméteres csarnokát, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy biztosítsák a fertőzött betegek ellátását, hiszen a speciális szűrőberendezésekkel negatív légnyomás hozható létre, így kizárható a vírus kijutása az intézményből. Az ellátóhelyen összesen 118 ágyat helyeztek el, melyekhez kiépítették az oxigéncsatlakozást.

A kihelyezett járványügyi ellátóhely működéséhez szükség van kiegészítő létesítményekre is, ahol az egészségügyi dolgozók fertőtleníthetik magukat, átöltözhetnek. Ennek biztosítására egy csaknem húsz konténerből álló, berendezett komplexumot épít az SZTE a lézerközpont közvetlen közelébe. A mobil elemekből álló kiszolgálóhelyiségek telepítésének előkészítő munkájára - az egyetem kórházparancsnokának közreműködésével - a Magyar Honvédséget kérték fel. Az előkészületi munkákban a MH. 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonái nyújtottak segítséget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szeged

szegedi tudományegyetem