Drasztikus válságtervvel rukkoltak elő: így készülnek a tetőzésre a Bács-Kiskunban

MTI   
  Megosztom
Drasztikus válságtervvel rukkoltak elő: így készülnek a tetőzésre a Bács-Kiskunban

A járvány tetőzésére készül a Bács-Kiskun megyei tassi szeretetotthon. Dolgozóik szakszerű oktatásával, megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel, valamint válságtervvel is készülnek.

Dolgozóik oktatásával, megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel, valamint, válságtervvel is készülnek a járvány tetőzésére a Bács-Kiskun megyei tassi szeretetotthonban. Tóth Sándor intézményvezető elmondta, hogy a Hetednapi Adventista Egyház által fenntartott idősek szeretetotthonában harminc bentlakásos női gondozottuk van. Megemlítette, hogy éppen a járvány előtti napokban fejezték be a tassi telephely bővítési terveit. A veszélyhelyzet elmúltával elkészülő új épületrészben már férfiakat és párokat is fogadnak majd.

Emlékeztetett: a péceli központú intézmény másik, ötven embert befogadó telephelye Gyulán, az alkoholbetegeknek kialakított rehabilitációs intézete pedig Mágocson működik. Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy a tassi idősek otthonában gyakran mérik mind dolgozóik, mind pedig a bentlakó idősek testhőmérsékletét, de eddig még nem merült fel fertőzés gyanúja.

Tóth Sándor kitért arra, hogy az otthonban tapasztalt influenzás megbetegedések miatt már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt minden hozzátartozót megkértek arra, hogy ne látogassa idős rokonát. Néhány nappal később ezt az intézkedést váltotta fel a látogatási tilalom. Az intézményben azóta sem fogadnak senkit, és mára már felvételi tilalom is életbe lépett.

Az előírásnak megfelelően minden védőeszközt, a megbetegedések esetére pedig további speciális eszközöket is beszereztek, köztük szájmaszkokat, védőoverallokat, gumikesztyűket, lábvédőket, fertőtlenítőszereket, műanyag arcvédő pajzsokat és szemüvegeket. Hozzátette, hogy a védekezéshez nélkülözhetetlen eszközökből az elmúlt hetekben állami segítségként is kaptak, a Magyar Honvédség pedig április 26-án fertőtlenítette az otthon épületegyüttesét.

Az intézményvezető elmondta, hogy intézkedéseik értelmében az ebédlő helyett minden lakójuk a saját szobájában étkezik, az imateremben pedig átmenetileg nem tartanak közös istentiszteleteket, a napi áhítatot azonban mindenki meghallgathatja a szobájában. Válságtervük részeként egyelőre egy izolációs szobát alakítottak ki, de a kápolna kiürítésével pár perc alatt megoldhatóvá válik több beteg elkülönítése is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

otthon

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

tetőzés

felkészülés