Orbán Viktor bejelentette: módosulnak a korlátozások vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor bejelentette: módosulnak a korlátozások vidéken

Orbán Viktor a veszélyhelyzet 49. napján újra tájékoztatta az ország lakosságát. A kormányfő a videóban elmondta, hogy fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindulhat az élet Magyarországon - írja a Pénzcentrum.

A cikk szerint Orbán Viktor a veszélyhelyzet 49. napján adott tájékoztatásában elmondta, a védekezés első szakasza lezárult, most pedig fokozatosan megpróbálják újraindítani az életet Magyarországon. A lényeg a fokozatosság, és szigorú menetrend, amely ebben az esetben azt jelenti, hogy

  • az idősek és a legfertőzöttebb területeken élő emberek védelmét továbbra is fenntartja a kormány
  • Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak
  • Vidéken a kijárási korlátozások helyébe új intézkedések lépnek majd, ezek a következők: az üzletek korlátozás nélkül kinyithatnak majd; éttermek, kávézók teraszai megnyithatnak; szabadtéri strandok látogathatóak lesznek
  • A 1,5 méteres védőtávolság betartása és arc eltakarása az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező lesz vidéken is
  • az idősek csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat - kéri Orbán Viktor. Számukra a biztonsági időkorlát marad.
  • péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitvatarthatnak az anyák napja miatt

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a járványhelyzetet továbbra is monitorozzák Magyarországon, az intézkedéseket kéthetente felülvizsgálják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

orbán viktor

miniszterelnök

kijárási korlátozás