Orbán Viktor bejelentette: módosulnak a korlátozások vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor bejelentette: módosulnak a korlátozások vidéken

Orbán Viktor a veszélyhelyzet 49. napján újra tájékoztatta az ország lakosságát. A kormányfő a videóban elmondta, hogy fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindulhat az élet Magyarországon - írja a Pénzcentrum.

A cikk szerint Orbán Viktor a veszélyhelyzet 49. napján adott tájékoztatásában elmondta, a védekezés első szakasza lezárult, most pedig fokozatosan megpróbálják újraindítani az életet Magyarországon. A lényeg a fokozatosság, és szigorú menetrend, amely ebben az esetben azt jelenti, hogy

  • az idősek és a legfertőzöttebb területeken élő emberek védelmét továbbra is fenntartja a kormány
  • Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak
  • Vidéken a kijárási korlátozások helyébe új intézkedések lépnek majd, ezek a következők: az üzletek korlátozás nélkül kinyithatnak majd; éttermek, kávézók teraszai megnyithatnak; szabadtéri strandok látogathatóak lesznek
  • A 1,5 méteres védőtávolság betartása és arc eltakarása az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező lesz vidéken is
  • az idősek csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat - kéri Orbán Viktor. Számukra a biztonsági időkorlát marad.
  • péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitvatarthatnak az anyák napja miatt

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a járványhelyzetet továbbra is monitorozzák Magyarországon, az intézkedéseket kéthetente felülvizsgálják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

orbán viktor

miniszterelnök

kijárási korlátozás