Csalókat buktattak le a vidéki városban: ezzel a hazugsággal loptak milliókat az utcán

MTI   
  Megosztom
Csalókat buktattak le a vidéki városban: ezzel a hazugsággal loptak milliókat az utcán

Elhitették az idős asszonnyal, hogy a koronavírus-járvány miatt hamarosan csődbe fognak menni a bankok, ezért érdemes minél előbb kivennie a megtakarított pénzét. Ezt követően ellopták tőle a milliós összeget.

A gyanú szerint a járvány miatt bankcsőddel riogatva vett rá egy idős asszonyt pénze felvételére egy szegedi nő, aki társaival kétmillió forintot szerzett meg így a sértettől. Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, hogy a gyanúsítottak ellen a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a nő két társával csütörtökön az utcán szólította meg az idős asszonyt. Megkérdezték tőle, mennyi megtakarított pénze van, és elhitették vele, hogy a koronavírus-járvány miatt hamarosan be fognak csődölni a bankok és pont a sértett pénzintézete az, ami lehet, hogy a jövő héten már erre a sorsra jut.

A gyanúsítottak azzal az ürüggyel jutottak be az asszony lakásába, hogy leveszik róla a rajtalévő rontást, majd figyelmét elterelve ellopták a bankból felvett pénzt. A bíróság - nem végleges döntésével - ügyészi indítványra elrendelte a nő letartoztatását. Társait is őrizetbe vették.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bankcsőd

bank

csalás

csőd

rémhír

lopás

szeged