Élesednek az új szabályok vidéken: csak így nyithatnak ki a vendéglátóhelyek

MTI   
  Megosztom
Élesednek az új szabályok vidéken: csak így nyithatnak ki a vendéglátóhelyek

Elkezdődött a járvány elleni védekezés második szakasza, így új szabályok léptek életbe vidéken. Budapesten és Pest megyében továbbra is a kijárársi korlátozásra vonatkozó rendelkezések érvényesek.

Ma megkezdődött a járvány elleni védekezés második szakasza, új szabályok léptek életbe vidéken. Kiss Róbert rendőr alezredes felhívta a figyelmet, hogy Budapesten és Pest megyében továbbra is hatályban maradnak a kijárási korlátozásra vonatkozó rendelkezések. A többi megyében az üzletek, a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, teraszai, a strandok, a szabadtéri múzeumok és az állatkertek nyitva tarthatnak.

Kiemelte, hogy a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szerint mindenki köteles az üzletben, tömegközlekedési eszközön szájat és orrot eltakaró sálat, kendőt vagy orvosi maszkot viselni, vagyis a futároknak, taxisoknak nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés. A vendéglátóhelyeken betartandó védőtávolságról az alezredes elmondta, hogy a kormányrendelet általános védelmi intézkedésként írja elő a másfél méteres védőtávolságot két ember között.

Közölte azt is, hogy a hosszú hétvégén 4677 esetben intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozások szabályainak megszegése miatt: 2292 esetben figyelmeztetéssel éltek, 1319 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 1066 esetben feljelentést tettek. Így a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt a rendőrök már 45 ezerszer intézkedtek.

Vasárnap 559 hatósági házi karantént rendeltek el, ezzel az érvényben lévők száma 10 459 lett. 33 esetben tapasztalták a hatósági házi karantén szabályainak megsértését, így már 1474 alkalommal intézkedtek a hatósági házi karantén szabályainak megszegése miatt. Elmondta azt is, hogy 315-re nőtt a járványüggyel kapcsolatban elrendelt büntetőeljárások száma, ebből 83 rémhírterjesztés, 26 közveszéllyel fenyegetés, 96 csalás, 18 járványügyi szabályszegés miatt indult, és 62 gyanúsítottat hallgattak ki a büntetőeljárásokban.

A határforgalomban a belépő teherforgalomban Tompánál kétórás, Röszkén egyórás várakozásra kell készülni, a kilépő teherforgalomban pedig Kőszegnél és Csanádpalotánál egy-egy órás a várakozás. A kilépő személyforgalomban Kőszegnél van egyórás várakozás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vidék

korlátozások

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány