Szívmelengető: a Tankcsapda is segített, hogy az idős néni otthonhoz jusson

HelloVidék   
  Megosztom
Szívmelengető: a Tankcsapda is segített, hogy az idős néni otthonhoz jusson

A halápi konténerházat egy szívműtéten átesett, hetven év fölötti, idős hölgy, Irénke néni kapja meg, aki egy lécekből álló melléképületben, nehéz körülmények között élt. Telente a megfagyás veszélye fenyegette.

Egy nehéz körülmények között élő, idős asszony kapja meg az első konténerházat Halápon, amit a Dorkász Segélyszervezet és a Halápon a gyermekekért Közhasznú Egyesület együttesen, önkéntesek bevonásával állít fel, és amihez a Tankcsapda együttes is hozzájárult, számol be a Haon.hu.

Berekméri Dalma, a halápi egyesület elnöke a kezdeményezésről elmondta: a Dorkász már tavaly Pacon készíttetett egy hasonló házat az egyik ott élő idős hölgynek, akinek leégett az ingatlanja. Akkor a segélyszervezet holland alapítója biztosította a konténert, a berendezést, a ház lakhatóvá tételét pedig az önkéntesek végezték. Miután kiderült, hogy Halápon is lenne igény hasonló kezdeményezésekre, a helyi körülményeket megvizsgálva kaptak egy mobil házat, és elkezdtek támogatókat gyűjteni a projekthez, aminek rengeteg támogatója lett.

Pénz nem állt rendelkezésünkre, így adománygyűjtésből és különböző fizikai, valamint anyagi felajánlásokból jött létre a projekt. Kezdetben csak a baráti körömnek szóltam az ötletről, és meglepve tapasztaltam, hogy mennyi embert megérintett a történet. A határon túlról és Budapestről is érkezett segítség

- mondta el az egyesület elnöke. Az is kiderült, hogy a konténer mozgatható, így a későbbiekben kiemelhető és áthelyezhető lesz más rászorulók számára. A koronavírus-helyzet miatt egyelőre még nem készült el teljesen, de erre már nem kell sokat várni.

A házat egy szívműtéten átesett, hetven év fölötti, idős hölgy, Irénke néni kapja meg, aki egy lécekből álló melléképületben, nehéz körülmények között élt. Telente a megfagyás veszélye fenyegette, a rendőrök és polgárőrök gyakran látogatták. A munkálatok befejezéséhez szükséges pénz a Tankcsapda frontembere, Lukács László révén érkezett: évzáró koncertjükön a jegyárusítással egybekötött felajánlások révén több mint háromszázezer forintot gyűjtöttek össze a projekt befejezéséhez.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

konténerház

haláp

tankcsapda

jótékonyság

adománygyűjtés