Újabb enyhítésre számíthatunk: megnyitják a határokat a vendégmunkások előtt

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb enyhítésre számíthatunk: megnyitják a határokat a vendégmunkások előtt

A szerdán éjszaka megjelent rendeletmódosítás szerint az országos rendőrfőkapitány új szabályokat hozhat a szomszédos államok állampolgáraira vonatkozóan, ha mezőgazdasági munkavégzés céljából utaznának Magyarországra. Így a meghatározott szabályok betartásával megnyitnak a határok a mezőgazdasági vendégmunkások előtt - írja az mfor.

A portál szerint egy friss rendeletmódosítás jelent meg szerda éjszaka a Magyar Közlönyben. A módosítás szerint az országos rendőrfőkapitány új szabályokat hozhat a szomszédos államok állampolgáraira vonatkozóan azok esetében, akik az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából utaznának Magyarországra.

Az országos rendőrfőkapitány hátarozata alapján a szomszédos állam állampolgárai vagy magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok a mezőgazdasági munkavégzés céljából az ORFK által kijelölt határátkelőhelyen beléphetnek az országba, ha a munkáltatójuk a tervezett belépés előtt legalább 48 órával értesíti erről a határrendészeti kirendeltséget.

Csak azokat a vendégmunkásokat engedik be a határon, akiknél nem merül fel a COVID-19 fertőzés gyanúja, ezért a határon megvizsgálják őket. A beengedéshez érvényes munkaszerződés vagy a munkaviszony fennállásáról szóló igazolás is szükséges. A belépést követően 14 napos munkahelyi karantén vár a vedégmunkásokra: egyénileg nem utazhatnak a határról a magyarországi szállásukra, csak csoportosan; a szállást csak munkavégzés céljából hagyhatják el, ellátásukról a munkáltató gondoskodik. Ha bárki a betegségre utaló tünetet mutatna, a munkát azonnal abba kell hagynia és erről tájékoztatni a járványügyi hatóságot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

határ

vendégmunkás

munka

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány