Koronavírus: 46 dolgozónál igazoltak koronavírus-fertőzést a vidéki kórházban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: 46 dolgozónál igazoltak koronavírus-fertőzést a vidéki kórházban

Közel 50 dolgozó fertőződött meg a tatabányai Szent Borbála Kórházban, ahol a 41 éves beteghordó férfi is dolgozott, akinek halálához hozzájárulhatott a koronavírus. A kórház folyamatos szűrésekkel és fertőtlenítéssel készül a zárlat alá került intézmény újranyitására - irja az Index.

A portál szerint a tatabányai Szent Borbála Kórház Facebook oldalán közölt információi alapján a napi adatokat vizsgálva 97 alkalmazott esett ki a munkából, 46 dolgozónál pedig igazolódott a koronavírus-fertőzés. Egy fő kórházi kezelést kap a megbetegedett dolgozók közül, de lélegeztetőgépen senki sincs a kórházi munkatársak közül.

Április végén közölte a kórház, hogy 14 dolgozójánál és több betegnél is igazolódott a fertőzés, valamint itt dolgozott az a 41 éves férfi is beteghordóként, akinek halálához hozzájárulhatott a koronavírus. Müller Cecília ezt követően elmondta, hogy elrendelte a laboratóriumi vizsgálatokat és mivel először a dolgozók fertőződtek meg, ezért kiemelten a dolgozók körében.

A fokozott kockázatnak kitett dolgozók tesztelésével kezdtük meg munkatársaink szűrését április 30-án. A sürgősségi, az intenzív osztály, sebészetek és műtő után tervszerűen naponta 300 főt szűrünk. Így mintegy öt nap alatt tudunk mindenkit tesztelni. A vizsgálatokat hétnaponta ismételjük, a holnapi naptól az első mintavételben résztvevők tesztelése folytatódik. A mintavétel során kollégáink megfelelő védőfelszerelést viselnek. A kórházi dolgozókkal párhuzamosan betegeink szűrését is végezzük, és hazabocsátásuk után szakaszosan zárófertőtlenítjük a kiürült osztályokat.

– írja Facebook-közleményében a kórház

Az oldalukon beszámoltak arról is, hogy a zárlat alá került kórház újranyitása érdekében a szűrések mellett a folyamatos fertőtlenítéseket is folytatják. A kórházat akkor nyitják meg újra, amint gyógyulásuk vagy megfigyelésük után megfelelő kórházi dolgozó állhat vissza a munkába, a kórház kérvényezi Müller Cecília tisztifőorvostól a kórház újranyitását. Addig továbbra is más szakrendelőkbe irányítják a kórház betegeit.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tatabánya

kórház

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött

járvány