Hihetetlen: világháborús robbanótestek lapultak az import krumplik között

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: világháborús robbanótestek lapultak az import krumplik között

Szerencsére a több mint 100 éves eszközök pirotechnikai anyagot már nem tartalmaztak, későbbi megsemmisítésre elszállították őket. Az akcióról képeket is megosztott a honvédség.

Normandiából származó import burgonyaszállítmányból kerültek elő feltételezett robbanótestek Dunaegyházán, számolt be a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred közösségi oldalán. Posztjukban azt írják: alakulatuk katonái rendőrségi bejelentésre vonultak ki az érintett üzemi területre, ahol kiderült:

Szerencsére a több mint 100 éves eszközök pirotechnikai anyagot már nem tartalmaztak, későbbi megsemmisítésre elszállították őket.

Az akcióról képeket is megosztottak:

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

burgonya

krumpli

normandia

robbanótest

honvédség

dunaegyháza