Nevezd el a vidéki állatkert legújabb sztárját: így szavazhatsz

HelloVidék   
  Megosztom
Nevezd el a vidéki állatkert legújabb sztárját: így szavazhatsz

A népszerű vidéki állatkertben zajlik az élet és hétről hétre újabb jövevényekről számolnak be. Most legutóbb a kis welsh póniról adtak hírt, akinek neve még nincs ugyan de várják az ötletes javaslatokat közösségi oldalukon.

Javában tart a tavaszi bébibumm a Debreceni Állatkertben, ahol hétről hétre újabb jövevényekről számolnak be. Legutóbb a welsh pónilovak gyarapodtak 2017 tavasza után először egy újabb egészséges utóddal április 29-én. A vidám és életerős tarka mintázatú kis csődör már megtekinthető a Vidámpark területén található karámban, ahol anyja gondoskodását élvezi.

Ehhez segítségül néhány információt ad az állatkert a különleges fajtáról. A származását nevében hordozó welsh póniló Wales zord hegyvidékein őshonos, és valószínűsíthetően a kelták által bevitt és az ott eredetileg élő észak-atlanti pónik keresztezéséből alakult ki. Kicsi, de arányos termetéhez az otthonában jellemző domborzati és időjárási viszontagságok következtében rendkívüli szívósság és ellenálló-képesség társul. Világszerte kedvelt lófajta, ideális azoknak a gyermekeknek, akik szeretnének megismerkedni a lovaglás rejtelmeivel. Erre hamarosan a Kultúrpark ismét lehetőséget biztosít, hiszen a kínálatukba tavaly nyáron visszatért pónilovaglás idén június 1-től ismét elérhető lesz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

póni

állat

állatkert