Jól jár, aki kivár? Egyre több az olcsó lakás a piacon

MTI   
  Megosztom
Jól jár, aki kivár? Egyre több az olcsó lakás a piacon

Átrendezte az ingatlanpiacot a járvány, egyre többen keresnek és kínálnak alacsonyabb áron lakást - derül ki az ingatlan.com közleményéből.

Az olcsóbb ingatlanok részesedése főképp a budapesti kínálatban emelkedik

- írták.

Az összesítés szerint a 30 millió forint alatti lakások aránya tavaly májushoz képest 18 százalékról 24 százalékra nőtt a fővárosban, de kisebb mértékben a vidéki megyeszékhelyeken is hasonló változás látható.

A négyzetméterárak ugyanakkor még nem változtak jelentős mértékben, ami az ingatlanközvetítő portál szerint arra utal, hogy az eladók még kivárnak. Februárban a vevők 54 százaléka keresett ingatlant 30 millió forint alatt, májusban viszont már viszont 57 százalékuk. Ezzel párhuzamosan 60 százalékról 66 százalékra nőtt azok aránya, akik 60 négyzetméter feletti lakást szeretnének.

A portál szakértője részben a hetek óta tartó bezártsággal magyarázza, hogy nő az érdeklődés a nagyobb alapterület iránt. Balogh László a közlemény szerint arra számít, hogy a keresleti és a kínálati oldalon is folytatódhat az ingatlanpiac országos szintű átrendeződése. Az oldal elemzése 400 ezer hirdetés összesítéséből készült.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ingatlan

ingatlan eladás

lakáseladás

lakásárak

koronavírus

koronavírus-járvány