Itt a bejelentés: Pest megyében is enyhítés jön, Budapest sorsa így alakul

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: Pest megyében is enyhítés jön, Budapest sorsa így alakul

Gulyás Gergely köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek, akik annak ellenére is betartották a korlátozásokat, hogy az ország többi részén már enyhítettek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette: Pest megyét ezentúl a többi megyével egyenrangúnak tekintik, ezért hétfőtől itt is enyhítéseket hoznak.

- írja a Pénzcentrum. A budapesti polgármesterek véleményét kikérték, csütörtök délután háromig van idejük elküldeni. A virológusok ajánlásai alapján döntenek majd arról, hogy milyen enyhítések lehetnek Budapesten is. Az új szabályokat pénteken vagy legkésőbb szombaton mindenki megismerheti, tette még hozzá.

Mint megállapították, 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után csökken a fertőzöttek és a halottak száma, ami azért van, mert az ország betartotta a szabályokat. A miniszter köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek, akik annak ellenére is betartották ezeket, hogy az ország többi részén már enyhítettek. A miniszter szerint a lazítások nem vezettek oda, hogy tömegessé váltak volna a fertőzések vidéken, az újabb fertőzések legtöbbje továbbra is a fővárosban és környékén van.

A miniszter a megyékre vonatkozó enyhítéseket ismertetve hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett. Hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

enyhítés

vidék

főváros

budapest

pest megye