Itt a bejelentés: Pest megyében is enyhítés jön, Budapest sorsa így alakul

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: Pest megyében is enyhítés jön, Budapest sorsa így alakul

Gulyás Gergely köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek, akik annak ellenére is betartották a korlátozásokat, hogy az ország többi részén már enyhítettek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette: Pest megyét ezentúl a többi megyével egyenrangúnak tekintik, ezért hétfőtől itt is enyhítéseket hoznak.

- írja a Pénzcentrum. A budapesti polgármesterek véleményét kikérték, csütörtök délután háromig van idejük elküldeni. A virológusok ajánlásai alapján döntenek majd arról, hogy milyen enyhítések lehetnek Budapesten is. Az új szabályokat pénteken vagy legkésőbb szombaton mindenki megismerheti, tette még hozzá.

Mint megállapították, 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után csökken a fertőzöttek és a halottak száma, ami azért van, mert az ország betartotta a szabályokat. A miniszter köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek, akik annak ellenére is betartották ezeket, hogy az ország többi részén már enyhítettek. A miniszter szerint a lazítások nem vezettek oda, hogy tömegessé váltak volna a fertőzések vidéken, az újabb fertőzések legtöbbje továbbra is a fővárosban és környékén van.

A miniszter a megyékre vonatkozó enyhítéseket ismertetve hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett. Hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

enyhítés

vidék

főváros

budapest

pest megye