Újabb enyhítések: mutatjuk mit szabad és mit nem vidéken, Pest megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb enyhítések: mutatjuk mit szabad és mit nem vidéken, Pest megyében

A Magyar Közlönyben a kormány kihirdette a védelmi intézkedések következő üteméről szóló rendeletét, melyben a kijárási korlátozások lazításának következő fázisa szerepel. Az intézkedéscsomag Pest megyére is kiterjed, Budapestre viszont nem - írja a Pénzcentrum. Mutatjuk mit szabad és mit nem a legfrissebb döntések alapján vidéken és Pest megyében!

A portál szerint az éjszaka megjelent Magyar Közlönyben a kormány kihirdette a védelmi intézkedések következő üteméről szóló rendeletét, melyben a kijárási korlátozások lazításának következő fázisa szerepel. Az intézkedéscsomag Pest megyére is kiterjed, Budapestre viszont nem.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet további része pedig azokat a második körös, korlátozásokat részben feloldó lépéseket tartalmazza, amelyeket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már nagyrészt előrevetített. Ezek a következők:

  • Már a vendéglátóhelyek (az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban) belső zárt terében is megengedett a tartózkodás, a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása.
  • A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében a) az ott dolgozók - a vendégek által látogatható területen - kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és b) a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.
  • A szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.
  • A kereskedelemről szóló törvény szerinti szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott tartózkodás megengedett.
  • A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak. Vagyis ezek zárt terében szintén lehet tartózkodni.
  • 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.
  • 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.
  • A családi rendezvény során a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.
  • Az újabb enyhítő intézkedések május 18-án, hétfőn lépnek hatályba.
  • A települési önkormányzat polgármestere felhatalmazást kap, hogy a vendéglátóhelyek közterület használatának elősegítésére, akár a rendelkezésre bocsájtott közterületek méretének növelésével, intézkedést tegyen.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlöny

magyar közlöny

vendéglátás

vidék

koronavírus

koronavírus-járvány

korlátozás

enyhítés