Ősszel visszatérhet a koronavírus? Ezek a szabályok most a legfontosabbak

MTI   
  Megosztom
Ősszel visszatérhet a koronavírus? Ezek a szabályok most a legfontosabbak

A szakértők arra számítanak, hogy a koronavírus ősszel visszatér. Továbbra is fontos betartanunk az alapvető intézkedéseket a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért.

Továbbra is be kell tartani az alapvető megelőző intézkedéseket a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért, a lazítások ellenére. Hétfőtől feloldották Budapesten és Pest megyében is a vidéki településeket követően, a kijárási korlátozásokat, és enyhítettek más rendelkezéseken is.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ epidemiológusa elmondta, hogy továbbra is fontos a kézmosás vagy az alkoholos kézfertőtlenítés, illetve az is, hogy aki beteg, ne menjen közösségbe. Ajánlott továbbá, hogy - aki teheti - a kijárási korlátozások lazítása után is home office-ban, vagyis otthonról végezze a munkáját, és a távolságtartási szabályokat is alkalmazni kell.
A járványügyi szakember szerint mindenkinek meg kell értenie, hogy most még nem térhetünk vissza a megszokott életünkbe, hiszen bizonyos korlátozások még mindig életben vannak és ha a helyzet úgy kívánja, a lazítások után ismét szigorítás jöhet. Galgóczi Ágnes emlékeztetett: arra számítanak, hogy a koronavírus ősszel visszatér.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány