Bontani kezdték a híres, magyar gyárat: ez lehet az oka?

HelloVidék   
  Megosztom
Bontani kezdték a híres, magyar gyárat: ez lehet az oka?

A kis településnek világhírnevet hozó üvegipar és a város számára is rendkívül fontos üveggyár kiemelten jelentős szerepet tölt be a lakosság életében, ezért mindenki a válaszokat kereste, amikor bontási munkálatok kezdődtek az ajkai üveggyárnál. A tulajdonosi szándékra és az okokra kereste a választ a Veol.

Bontási munkálatok kezdődtek a 140 éves múltra visszatekintő ajkai üveggyárnál. A bontás okára és a tulajdonosi szándékra kereste a választ a megyei hírportál, ám megkeresésükre Maiczen Ákos vezérigazgató nem kívánt válaszolni.

A portál információi szerint azonban Fenyvesi Zoltán a város és térsége országgyűlési képviselője a lakosság nevében levélben kérdezte Várszegi Gábor tulajdonost, hogy mi a szándék a gyár és az ingatlan jövőjével kapcsolatban. Fenyvesi Zoltán elmondta, hogy tudomása szerint elbontják a következő hónapokban az épületek jelentős részét.

A cég első embere utoljára decemberben beszélt a portálnak például arról, hogy nem zárják be a gyárat, hiszen a hosszú távú működés a cél és azt is elmondta, hogy a piac azonban jelentősen szűkült és átrendeződött, valamint az igények is változtak. Arról is beszélt, hogy miután gazdasági okokból bezárt a hutaüzem és megszűnt október végén az üveggyártás, termékek csiszolását és különféle dekorálását végzik a jövőben az Ajka Kristály Üvegipari Kft-nél.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ajka

üveggyár

üveg

gyár

ipar

bontás