Bontani kezdték a híres, magyar gyárat: ez lehet az oka?

HelloVidék   
  Megosztom
Bontani kezdték a híres, magyar gyárat: ez lehet az oka?

A kis településnek világhírnevet hozó üvegipar és a város számára is rendkívül fontos üveggyár kiemelten jelentős szerepet tölt be a lakosság életében, ezért mindenki a válaszokat kereste, amikor bontási munkálatok kezdődtek az ajkai üveggyárnál. A tulajdonosi szándékra és az okokra kereste a választ a Veol.

Bontási munkálatok kezdődtek a 140 éves múltra visszatekintő ajkai üveggyárnál. A bontás okára és a tulajdonosi szándékra kereste a választ a megyei hírportál, ám megkeresésükre Maiczen Ákos vezérigazgató nem kívánt válaszolni.

A portál információi szerint azonban Fenyvesi Zoltán a város és térsége országgyűlési képviselője a lakosság nevében levélben kérdezte Várszegi Gábor tulajdonost, hogy mi a szándék a gyár és az ingatlan jövőjével kapcsolatban. Fenyvesi Zoltán elmondta, hogy tudomása szerint elbontják a következő hónapokban az épületek jelentős részét.

A cég első embere utoljára decemberben beszélt a portálnak például arról, hogy nem zárják be a gyárat, hiszen a hosszú távú működés a cél és azt is elmondta, hogy a piac azonban jelentősen szűkült és átrendeződött, valamint az igények is változtak. Arról is beszélt, hogy miután gazdasági okokból bezárt a hutaüzem és megszűnt október végén az üveggyártás, termékek csiszolását és különféle dekorálását végzik a jövőben az Ajka Kristály Üvegipari Kft-nél.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ajka

üveggyár

üveg

gyár

ipar

bontás