Fantasztikus madarat figyeltek meg vidéken: most először láttak ilyet Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Fantasztikus madarat figyeltek meg vidéken: most először láttak ilyet Magyarországon

A zöld gyurgyalag Észak-Afrikában és Ázsiában honos, a faj ritka kóborló példánya most először tűnt fel hazánkban. Pest megyében, Dabas közelében látták.

Zöld gyurgyalagot figyeltek meg először Magyarországon, írja posztjában a Magyar Madártani Egyesület. Mint kiderült, a madarat Pest megyében, Dabas közelében látták, egy ottani gyurgyalagtelep lakóival, május 23-án reggel fotózta le Kókay Bence.

A zöld gyurgyalag testhossza 23-26 centiméter, a farktollai további 7 centiméter. A felnőtt tollazata bronzos-zöld színű. Olívazöld fejtetővel és sárgás-fehér homlokkal, szem fölötti részel, pofával és torokkal. A faroktő környéke és farktollak kékek, az evezőtollai feketék.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madár

zöld gyurgyalag

dabas

magyar madártani egyesület