Fantasztikus madarat figyeltek meg vidéken: most először láttak ilyet Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Fantasztikus madarat figyeltek meg vidéken: most először láttak ilyet Magyarországon

A zöld gyurgyalag Észak-Afrikában és Ázsiában honos, a faj ritka kóborló példánya most először tűnt fel hazánkban. Pest megyében, Dabas közelében látták.

Zöld gyurgyalagot figyeltek meg először Magyarországon, írja posztjában a Magyar Madártani Egyesület. Mint kiderült, a madarat Pest megyében, Dabas közelében látták, egy ottani gyurgyalagtelep lakóival, május 23-án reggel fotózta le Kókay Bence.

A zöld gyurgyalag testhossza 23-26 centiméter, a farktollai további 7 centiméter. A felnőtt tollazata bronzos-zöld színű. Olívazöld fejtetővel és sárgás-fehér homlokkal, szem fölötti részel, pofával és torokkal. A faroktő környéke és farktollak kékek, az evezőtollai feketék.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madár

zöld gyurgyalag

dabas

magyar madártani egyesület