A vidéki Magyarországon találta meg új otthonát Bódi Sylvi:ezzel tölti napjait

HelloVidék   
  Megosztom
A vidéki Magyarországon találta meg új otthonát Bódi Sylvi:ezzel tölti napjait

Élete egyik legboldogabb és legnyugodtabb időszakát éli Bódi Sylvi. A modell a koronavírus miatt hónapokkal ezelőtt hazatért Magyarországra, és rögtön vidékre utazott, ahol rengeteget változott - írta meg a Ripost.

Ahogy a portál írja, egyáltalán nem hiányzik neki Budapest állandó nyüzsgése. A korábban sokat bulizó, drága ruhákban pózoló Sylvi gyökeresen megváltozott az elmúlt évekbn. Most pedig természetközeli életmódot él, nem érdekli a nyüzsgés csillogás, és minderre még inkább ráerősített a karantén időszaka.

Gondolkoztam. Sokat gondolkoztam. Elhúztam vidékre és élvezem a lassú életet. Rengeteg időt töltöttem a kertben. Nem napozással, hanem kerti munkával. Elültettem kb. 200 db növényt, ástam, kapáltam, gereblyéztem. A vízhólyagot nem visszatartó erőként éltem meg, hanem büszkeséggel viseltem. Nem bírja a paraszt a szántást... Sebaj, majd belejön! Megtanultam jól szőlőt metszeni. Beszereztem gombazsákot és termesztek magamnak laskagombát. Felfedeztem,hogy engem milyen boldogsággal tölt el, ha a földdel és növényekkel foglalkozom. Ez most az új “óceánom”. Ebben bontakozik ki a természetközeli énem

- fogalmazott az Instagramon közzétett bejegyzésében Sylvi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sokan kérdeztétek mit csináltam a karantén ideje alatt. Vegyük elöbb sorba azt,amit nem csináltam: Nem paráztam,nem rettegtem. Nem néztem híreket. Nagyon keveset posztoltam.Kimondottan jót tett a közérzetemnek,hogy minimálisra csökkentettem a közösségi médián töltött időt. Annyira keveset lógtam a telefonomon,hogy biztosan tudom, hogy nekem nem kell az 5G,de a sehány G se igazán...Komolyan megfordult a fejemben az is,hogy a mobilomtól is megszabadulnék... Nem raktároztam be lisztből,cukorból. Helyette inkább a fehérjepor,vitamin és táplálékkiegészítő készleteimet töltöttem fel. Nem agonizáltam azon,hogy “Jajj mikor utazhatok megint”.Utaztam már eddigi életem során bőven eleget.Jó itthon. Amit viszont csináltam: Gondolkoztam.Sokat gondolkoztam. Elhúztam vidékre és élvezem a lassú életet. Rengeteg időt töltöttem a kertben.Nem napozással,hanem kertimunkával. Elültettem kb.200db növényt,ástam, kapáltam,gereblyéztem.A vízhólyagot nem visszatartó erőként éltem meg,hanem büszkeséggel viseltem.Nem bírja a paraszt a szántást...Sebaj, majd belejön! Megtanultam jól szőlőt metszeni. Beszereztem gombazsákot és termesztek magamnak laskagombát. Felfedeztem,hogy engem milyen boldogsággal tölt el,ha a földdel és növényekkel foglakozom.Ez most az új “óceánom”.Ebben bontakozik ki a természetközeli énem.Ráadásul biztonságot ad számomra,hogy képes vagyok megtermelni magamnak azokat az alapanyagokat,amikkel önmagamat táplálom.Így nem függök boltok nyitvatartásától sem és pontosan tudom mi kerül a szervezetembe. Új célokat tűztem ki.A teljesség igénye nélkül néhány:veteményes kialakítása,saját tyúkjaim lesznek,elmélyülök a zöldség-gyümölcs termesztésszel kapcsolatos ismeretekben,igyekszem minél többet megtudni a témáról. Tisztáztam magamban az alábbiak fogalmát:vágyak és szükségletek.Inkább az utóbbira koncentráltam.Mindannyiunkat túlontúl a vágyaink vezéreltek az elmúlt időben és ez nem biztos,hogy helyes út... Sokat olvastam. Megfigyeltem magamon,hogy mennyivel kiegyensúlyozottabb,boldogabb vagyok vidéken.Hozzám az egyszerü,falusi élet közelebb áll,mint a pörgös fővárosi.Itt könnyebb megtalálni önmagamat és a tisztább környezetben a lelkem és a gondolataim is kitisztulnak... ?

Sylvi Bódi (@sylvibodi) által megosztott bejegyzés,

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

bódi sylvi

modell

járvány

vidék

vidéki élet