Bombát találtak Sopronban: ide szállítják a robbanó szerkezetet

MTI   
  Megosztom
Bombát találtak Sopronban: ide szállítják a robbanó szerkezetet

Második világháborús bombát találtak Sopronban a Homokbánya utcában a földmunkák során. A bomba gyújtószerkezetét a helyszínen kiszerelték. A bombatestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják.  

Elszállítják a Sopronban talált világháborús bombát. Gajdos Milán a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta, hogy a Homokbánya utcában földmunkák során került elő egy második világháborús robbanóeszköz, egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú légibomba.

A tűzszerészi munkálatok idejére azt utcát lezárták, 9 lakóházat és 2 telephelyet ürítettek ki. A rendőrség feloldotta korlátozásokat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sopron

bomba

világháború