Rejtélyes magyar kápolnát újítanak fel: történetét a helyiek sem ismerik

HelloVidék   
  Megosztom
Rejtélyes magyar kápolnát újítanak fel: történetét a helyiek sem ismerik

Felújítják a titokzatos múltú kis kápolnát Tiszapüspökiben, amelynek eredetéről a helyiek sem tudnak semmit, csak találgatnak, hogy mikor és ki állíthatta az építményt - írja a Szoljon.

A portál szerint felújítják a rejtélyes múltú kis kápolnát Tiszapüspökiben, amelynek eredetéről semmit nem tudnak a helyiek. Az épülettel együtt a Szent István park is megújul, ahol a kápolna áll.

A helyiek csak találgatnak arról, hogy mikor és ki állíthatta az építményt. Elképzelhetőnek tartják, hogy egy háborúból hazatért katona, vagy az ő családja állíttatta az első világháború után, hálából. Ám nemcsak a kápolna története érdekes, hanem a parké is, ugyanis itt ültettek el negyvenhat nyárfát az első világháborúban elesett hősöknek a Tanácsköztársaság bukása után.

Ezek a fák viszont a '90-es években nagyrészt kipusztultak, ezért a mostani felújítás során állítanák vissza a Hősök ligetét a Szent István park részeként, de már a második világháború áldozataira is emlékezve.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tiszapüspöki

felújítás

titok

rejtély

történelem