Jobb, ha erre felkészülünk: ilyen idő lesz június első napjaiban

MTI   
  Megosztom
Jobb, ha erre felkészülünk: ilyen idő lesz június első napjaiban

Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pünkösdhétfőn, június elsején a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan kialakulhat zápor, esetleg zivatar, amire a középső országrészben van nagyobb esély. A szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos. A leghidegebb órákban 8-14 fok várható, napközben 18-23 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A Dunántúlon helyenként, keletebbre szórványosan valószínű zápor, főként az Alföldön helyenként zivatar. A szél a keleti országrész kivételével többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 5 és 12, a maximumhőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Szerdán néhány órára süt ki a nap, szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. Napközben többfelé megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-11, a legmagasabb hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Csütörtökön a napos időt követően megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet. Helyenként zápor, zivatar valószínű. A szél élénk, elsősorban délnyugaton több helyen erős lesz. A leghidegebb órákban 6-12 fok várható, napközben 22-27 fokig melegszik fel a levegő.

Pénteken nagyobbrészt felhős idő várható, szórványosan záporral, zivatarral. A szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, a szél élénk vagy erős lesz. A minimumhőmérséklet szombaton 12 és 18, vasárnap 13 és 19 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 25 és 30, vasárnap 23 és 30 fok között alakulnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

június

meteorológia

országos meteorológiai szolgálat