Országszerte nyitnak a katonai iskolák: ezeken a településeken már építkeznek

HelloVidék   
  Megosztom
Országszerte nyitnak a katonai iskolák: ezeken a településeken már építkeznek

2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium indulhat Magyarországon. Két új katonai középiskola építésének előkészületei pedig már el is kezdődtek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron - írja a Népszava.

A lap információi szerint a Honvédelmi Minisztérium elárulta, hogy a tervek alapján 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium indulhat Magyarországon. A lap korábban megírta, hogy két új katonai középiskola építésének előkészületei kezdődtek meg, amelyek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron működnek majd.

Székesfehérváron egy már meglévő ingatlant alakítanak át a szükséges módon, Hódmezővásárhelyen pedig a modern városok program részekén készülhet el a katonai iskola.

A lapnak adott válaszában a Honvédelmi Minisztérium elárulta, hogy az iskolák, kollégiumok tervezésénél arra is figyeltek, hogy az országos lefedettség megvalósuljon. Leírták, hogy a beruházások célja, hogy a korábban bezárt honvédelmi iskolák és kollégiumok újra biztos hátteret és utánpótlásbázist adjanak a Magyar Honvédség számára. Legtöbb ilyen iskola a sorkatonaság megszüntetése után bezárt, ám a Honvédelmi Minisztérium kiemelte, hogy ettől függetlenül továbbra sincs tervben a sorkatonaság kötelező bevezetése.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

katona

iskola

oktatás