Hatalmas fejlesztés a vidéki kórházban: így javítottak a betegellátás minőségén

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztés a vidéki kórházban: így javítottak a betegellátás minőségén

Az összesen 8,2 milliárd forintos KEHOP-forrásból több vidéki kórház székhelyén és telephelyén végeznek el energetikai fejlesztéseket. A hatvani kórházra 1,3 milliárdot fordítottak.

Mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztés készült el a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet központi és aszódi telephelyén - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a korszerűsítést bemutató szerdai hatvani sajtóeseményen. Csiki Zoltán elmondta: a beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Vidéki Egészségügyi Intézmények Energetikai Korszerűsítése című kiemelt projekt első megvalósult eleme.

Az összesen 8,2 milliárd forintos KEHOP-forrásból több vidéki kórház székhelyén és telephelyén végeznek el energetikai fejlesztéseket. A beruházások által megteremtett biztonságosabb és kényelmesebb feltételek, valamint a gazdaságosabb működés javítja a betegellátás minőségét.

További mintegy 200 millió forintot pedig az aszódi járóbeteg-szakrendelő energetikai korszerűsítésére fordítottak - közölte. Kiemelte: mindkét helyen lehetőség nyílt megújuló energia hasznosítására.

A műszaki tartalom egyik meghatározó elemeként említette Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, hogy a komplexum megújuló energiát hasznosító, automata fűtési rendszert kapott, amely képes kiegyenlíteni a déli és északi épületrészek, valamint a szintek között tapasztalható hőmérsékleti eltéréseket. Bejelentette:

Stankovics Éva főigazgató hangsúlyozta: tudatos tervezés, fejlesztés és építkezés folyik a kórházban. A mostani, másfél évig tartó építkezéssel együtt 2010 óta 7 milliárd forintot meghaladó forrásból újult meg az intézmény - mondta. Ivacs Balázs, a projektet menedzselő Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: az épületrendszer hő- és tetőszigetelést, illetve vízszigetelést kapott, 1000 négyzetméternyi nyílászáró cseréje és fűtési rendszerek korszerűsítése valósult meg. A beruházással akár 50 százalékos energiamegtakarítás is elérhető lesz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

hatvan

korszerűsítés

felújítás

egészségügy