Kiürítettek egy társasházat Baján: veszélyes gránátot találtak a kertjében

MTI   
  Megosztom
Kiürítettek egy társasházat Baján: veszélyes gránátot találtak a kertjében

Kiürítettek egy társasházat Baján, mert egy szovjet gyártmányú repesz-aknavető gránátot találtak a kertjében. A gránátot később a tűzszerészek elszállították és megsemmisítették.

Szovjet gyártmányú repesz-aknavető gránát miatt ürítettek ki egy társasházat Baján vasárnap délelőtt. Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: a bajai Szabadság utca egyik társasházának kertjében földmunka közben találtak egy robbanótestet, amelyről a helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy egy 5 centiméter átmérőjű szovjet gyártmányú repesz-aknavető gránát.

A szovjet gyártmányú repesz-aknavető gránátot később a tűzszerészek elszállították és megsemmisítették. A kilőtt állapotú, éles gyújtószerkezettel rendelkező robbanótest állapota a mielőbbi intézkedést indokolta, ezért a tűzszerészek elszállították, és Baja határában megsemmisítették. A kommunikációs tiszt azt is elmondta, hogy a gránát miatt kiürített hét társasházi lakásba visszatérhettek a lakók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gránát

baja