Brutális mennyiségű veszélyes hulladék gyűlt fel Kiskunhalason: évek óta nem viszik el

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális mennyiségű veszélyes hulladék gyűlt fel Kiskunhalason: évek óta nem viszik el

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium számítása szerint 380 millió forintba kerülne a hulladék elszállítása. Az adóhatóság közbeszerzést ír ki a hulladék elszállítására.

Több mint 1000 tonna veszélyes hulladék várja sorsát egy már felszámolt cég telephelyén, már évek óta, derül ki az RTL Klub híradójából. A terület jelenlegi tulajdonosa azt mondja, már jó ideje folyamatosan keresi a megoldást, hogy elszállítsák a hulladékot a telepről. Mint nyilatkozta, decemberben levélben azt válaszolta neki az illetékes minisztérium: nincs költségvetési forrás erre.

A szemetet hátrahagyó vállalkozót korábban a bíróság elítélte a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium számítása szerint

A NAV ezt végrehajtással próbálta beszedni a cégvezetőtől, de sikertelenül. A minisztérium az RTL Klub megkeresésére azt írta, hogy az adóhatóság közbeszerzést ír ki a hulladék elszállítására, a kiírás folyamatban van. Azt is írták, hogy a területen érdemi romlás nem volt tapasztalható.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kiskunhalas

hulladék

veszélyes hulladék

hulladékszállítás