Kiderült: ekkorra készülhet el a koronavírus elleni védőoltás, nekik lesz kötelező

MTI   
  Megosztom
Kiderült: ekkorra készülhet el a koronavírus elleni védőoltás, nekik lesz kötelező

A betegek tíz százalékát jelentő szuperfertőzők akár százakat is megfertőzhetnek, a maszk hordása zárt térben még mindig fontos, mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Eddig 51 ezer koronavírus-szűrést végzett a négy hazai orvosképző - mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője hétfőn a Kossuth rádió műsorában. Hozzátette:

A betegek tíz százalékát jelentő szuperfertőzők akár százakat is megfertőzhetnek - hangsúlyozta. A rektor elmondta,

- fűzte hozzá Merkely Béla.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

védőoltás

vakcina