Jó hír a Balatonra érkezőknek: ezek a népszerű strandok már biztosan ingyenesek maradnak

MTI   
  Megosztom
Jó hír a Balatonra érkezőknek: ezek a népszerű strandok már biztosan ingyenesek maradnak

A fonyódi önkormányzat tervei szerint két újabb strand lett volna fizetős idén, ám korábbi fejlesztésre forrást nyújtó Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. ugyanis nem járult ehhez hozzá - írja a Sonline.

A portál információi szerint a fonyódi önkormányzat azt tervezte, hogy két újabb városi strandot tesz fizetőssé, mivel úgy gondolják, hogy az állam a legfőbb bevételi forrásokat elvonta a helyhatóságtól a járvány miatti védekezés finanszírozására. Lassan csordogálnak be a helyi adók, mivel nem számolhatnak sem a gépjárműadóval vagy az idegenforgalmi adóval és sokáig a parkolásért sem fizettek a városba érkezők.

Ennek ellenére az előzetes tervekkel szemben mégsem kell fizetniük idén a strandolóknak a két fonyódi partszakaszon. A korábbi fejlesztésre forrást nyújtó Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. ugyanis nem járult hozzá.

A feltétel a pályázat áfatartalmának visszafizetése volt, amely 40 millió forint lett volna. Ezt az önkormányzat nem vállalta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

strand

fonyód