Kiderült az igazság: eldöntötték, hogy mi lesz a Természettudományi Múzeum sorsa

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült az igazság: eldöntötték, hogy mi lesz a Természettudományi Múzeum sorsa

Már biztosan elköltözik a Természettudományi Múzeum Debrecenbe, mivel jóváhagyták a város fejlesztési koncepcióját, amelynek fontos eleme az értékes gyűjtemény költöztetése.

Már egészen biztosan költözik a Természettudományi Múzeum Debrecenbe, mivel a kormány jóváhagyta a város 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, amelynek célja, hogy Debrecen Magyarország keleti régiójának központja legyen. A program kiemelt része pedig a múzeum költöztetése, valamint a helyi nemzetközi repülőtér bővítése és a várost elkerülő keleti körgyűrű folytatása.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt nem árulta el, hogy a városon belül, hol kapja meg új helyét a múzeum, de az RTL Klubnak elmondta, szerinte a múzeum kedvéért többen fognak Debrecenbe látogatni. A szállítással kapcsolatos aggodalmakra reagálva úgy fogalmazott, hogy vannak technikák, hogy ne sérüljenek az ott található tárgyak. Korábban emiatt a múzeumi dolgozók, a szakma és Budapest vezetése is tiltakozott a költözés ellen, mivel úgy gondolták, hogy ez menthetetlen károkat okoz a gyűjteményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

múzeum

természettudomány

természettudományi múzeum

debrecen

költözés