Kiderült az igazság: eldöntötték, hogy mi lesz a Természettudományi Múzeum sorsa

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült az igazság: eldöntötték, hogy mi lesz a Természettudományi Múzeum sorsa

Már biztosan elköltözik a Természettudományi Múzeum Debrecenbe, mivel jóváhagyták a város fejlesztési koncepcióját, amelynek fontos eleme az értékes gyűjtemény költöztetése.

Már egészen biztosan költözik a Természettudományi Múzeum Debrecenbe, mivel a kormány jóváhagyta a város 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, amelynek célja, hogy Debrecen Magyarország keleti régiójának központja legyen. A program kiemelt része pedig a múzeum költöztetése, valamint a helyi nemzetközi repülőtér bővítése és a várost elkerülő keleti körgyűrű folytatása.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt nem árulta el, hogy a városon belül, hol kapja meg új helyét a múzeum, de az RTL Klubnak elmondta, szerinte a múzeum kedvéért többen fognak Debrecenbe látogatni. A szállítással kapcsolatos aggodalmakra reagálva úgy fogalmazott, hogy vannak technikák, hogy ne sérüljenek az ott található tárgyak. Korábban emiatt a múzeumi dolgozók, a szakma és Budapest vezetése is tiltakozott a költözés ellen, mivel úgy gondolták, hogy ez menthetetlen károkat okoz a gyűjteményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

múzeum

természettudomány

természettudományi múzeum

debrecen

költözés