Ma is több helyen lehet jég és szélvihar: ezekben a megyékben jobb, ha vigyázunk

HelloVidék   
  Megosztom
Ma is több helyen lehet jég és szélvihar: ezekben a megyékben jobb, ha vigyázunk

Ma az országban szinte bárhol kialakulhat zivatar. A záporokat, zivatarokat erős, esetleg viharos széllökések, lokálisan nagy méretű jég is is kísérhetik.
Több helyen is kialakulhat 20-30 mm-t meghaladó, délkeleten néhol 50 mm-t is elérő csapadék.

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé várható zápor, zivatar, jelentősebben csak késő estétől csökken a csapadékhajlam délnyugat felől - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma az országban szinte bárhol kialakulhat zivatar. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból több helyen is kialakulhat 20-30 mm-t meghaladó, délkeleten néhol 50 mm-t is elérő csapadék. Lokálisan nagy méretű jég és 60-70 km/h-s szélroham is előfordulhat.

Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ország teljes területére, valamint felhőszakadásra vonatkozóan: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Tolna megyére.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

időjárás

figyelmeztetés

országos meteorológiai szolgálat